Blog

Zoekveld

De grenzeloze mogelijkheden van videomarketing

Video’s hebben een hoge entertainmentfactor. Dat verklaart meteen waarom ze ook zo massaal bekeken worden.  Als bedrijf is het uiteraard interessant om hierop in te spelen met behulp van videomarketing. Maar hoe begin je met videomarketing in jouw onderneming?

Voordelen video marketing

Video’s zijn zowel auditief als visueel, waardoor je er in enkele minuten veel informatie in kwijt kan. Zij zijn een ideale manier om onze zintuigen te prikkelen en om bijgevolg in te spelen op de emoties van de kijker. Bovendien onthouden mensen veel meer informatie als ze deze op een visuele manier krijgen voorgeschoteld. Kortom: Video’s maken informatie aantrekkelijk, hapklaar en bieden oneindig veel mogelijkheden.

Video’s zijn niet alleen leuk , ze hebben ook een positief effect op de marketing van een bedrijf. Het gebruik van videomateriaal op je website zorgt ervoor dat bezoekers twee minuten langer op je website blijven. En door in het onderwerp van een e-mail het woord “video” te zetten, verhoogt de kans dat je bericht geopend wordt met maar liefst 19%!

Video’s, video advertenties en live streaming

Video’s

Bedrijven kunnen tegenwoordig heel makkelijk zelf video’s maken. Die zelfgemaakte filmpjes kunnen op de website van de onderneming worden geplaatst, alsook op verschillende platformen, zoals onder andere Facebook en YouTube. De content van deze video’s kan erg verschillen.

Video ads

YouTube is een heel dankbaar platform voor video advertenties. Deze reclamevorm verschijnt vaak voordat een filmpje zich afspeelt. Kijkers kunnen meestal pas een video bekijken nadat ze een deel van of de hele advertentie hebben gezien. Diezelfde ‘video ads’ zijn trouwens ook terug te vinden in de zoekresultaten van YouTube en te zien naast de video’s zelf. Naast YouTube kunnen video advertenties ook afgespeeld worden op andere videokanalen of als pop-ups op verschillende websites.

Live streaming

Bij live streaming worden videobeelden rechtstreeks uitgezonden via het Internet. Kijkers kunnen live meevolgen en dus ook reageren. Dit creëert vooral veel interactie tussen de zender en de ontvanger. Live streams worden bijvoorbeeld vaak gebruikt om evenementen uit te zenden. Kijkers kunnen zo een nieuwsgierige blik werpen achter de schermen.

Ideeën om meer video in te zetten in uw bedrijf

 • Probeer eens een video in de interne communicatie van uw bedrijf te verwerken.
 • Stream een evenement, zodat kijkers interactief kunnen meevolgen. (bv Periscope)
 • Gebruik een video in de voorstelling van een open vacature in uw bedrijf.
 • Ontwerp een leuke animatie als bedrijfs-of productvoorstelling op je eigen website en promoot deze op sociale media.
 • Live stream een Q&A.

Kanalen video marketing

Er zijn verschillende kanalen beschikbaar om video’s te plaatsen. Elk kanaal heeft zijn eigen voordelen, mogelijkheden en opties.

 • Youtube advertising: Video advertenties die worden afgespeeld voor een filmpje.
 • Youtube/Wistia/Vimeo kanaal: Een eigen kanaal opstarten met je video’s.
 • Facebook: Video’s plaatsen op de Facebookpagina van jouw bedrijf.
 • Facebook Live: Live video’s streamen op Facebook.
 • Instagram: Korte video’s, die 3 tot 15 seconden duren, plaatsen op je Instagram account.
 • Webex: Video conference houden met klanten.
 • Periscope: Live video’s streamen die automatisch worden gedeeld met je Twitter volgers.
 • Vine: Video’s uploaden die maximum zes seconden duren.
 • Snapchat: Video’s posten en verwerken in een verhaal dat na een dag automatisch verdwijnt.

Tip!

Ben je na dit artikel geprikkeld om aan de slag te gaan met videomarketing? Je kan online verschillende tools terugvinden die je helpen bij het maken van video’s. Enkele voorbeelden:

 • Blender is een gratis softwareprogramma waarmee je makkelijk 3D video’s kan maken.
 • Nutshell is een gratis applicatie die drie foto’s verandert in een kort leuk filmpje.
 • Animoto maakt het zeer eenvoudig om video’s te bewerken. In drie stappen is je video klaar om gedeeld te worden met de rest van de wereld.

Daarnaast zijn er tal van videobewerkingsprogramma’s, zoals iMovie, Final Cut Pro, Movie Maker en video editing met YouTube.

Je kan ook beroep doen op een videoprofessional. Hij kan je bijstaan in de strategie, conceptontwikkeling, planning, productie en verspreiding van je video’s. Op zoek naar een professional? Wij bij C-works! kunnen je hierbij helpen. Contacteer ons voor een kennismakend gesprek op info@c-works.be of +32 14 960 603.

afbeelding van Kaat Milissen
Over Kaat Milissen

Kaat is derdejaarsstudente marketing bij Thomas More in Geel en doet stage bij C-Works! Haar interesses gaan uit naar sociale media, digitale marketing en media.

Plaats een reactie