Sociale media

Zoekveld

Mag ik als bedrijf de hashtag #Rio2016 gebruiken?

Zaterdag starten de Olympische Spelen in Rio. Veel bedrijven supporteren mee voor onze atleten, en koppelen zo hun bedrijf aan het sportieve imago van de Olympische Spelen. Maar mag dat wel?

Als bedrijf kan je in de problemen komen als je ongeoorloofd gebruik maakt van het imago van de Olympische Spelen in een reclamecampagnes, op je website, in folders,... De sponsors van de spelen hebben hierop exclusiviteit, er en wordt op toegekeken dat andere bedrijven niet stiekem een graantje mee pikken.

Facebook Live, iets voor jouw bedrijf?

Houd je ervan om je doelpubliek op een persoonlijke en creatieve manier toe te spreken? Goed nieuws! Voortaan kan het ook via Facebook Live. Door middel van streaming video deel je jouw expertise live met je (potentiële) klanten. Succes gegarandeerd!

Hoe werkt Facebook Live?

Met je smartphone kan je zeer eenvoudig gebruikmaken van de live streaming videodienst. Daarnaast behoort ook uitzenden met je tablet, laptop of desktop tot de mogelijkheden.

Een Facebook-advertentie, het ideale kanaal om je zaak op een eenvoudige manier extra in de kijker te zetten of om het aantal websitebezoeken te vergroten. Maar is zo’n advertentie wel voor ieder(e) bedrijf of organisatie interessant? Hoeveel kost het? En vooral: hoe begin ik eraan? Alle details op een rijtje…

Adverteren op Instagram: zo doe je het

Actief op Instagram? Dan is het je misschien al wel opgevallen: sinds kort kunnen bedrijven adverteren op het sociale netwerk. Maar wat zijn nu de mogelijkheden? Hoe werkt het? En vooral is het wel efficiënt?

Advertentiemogelijkheden

1. Foto ads
De image ad lijkt op een normale post in je newsfeed. Het label 'sponsored' en een eventuele call-to-action geven aan dat het gaat om een gesponsord item. Dit advertentietype zal wellicht het meest gebruikt worden op Instagram.

Social media in de kijker: wist-je-datjes

De digitale wereld verandert voortdurend. Volg jij de nieuwigheden op de voet? Hier alvast enkele interessante weetjes m.b.t. sociale media.

Meerkat: the next big thing or the next big flop?

 Meerkat - Engels voor stokstaartje – is een gratis app waarmee je live camerabeelden van je smartphone of tablet kan streamen en delen via internet. 

Haal meer uit LinkedIn met deze 7 tips

Om in contact te komen met professionals, ervaringen te delen, te helpen en geholpen te worden is LinkedIn een  ideale tool. Met deze 7 tips boek je al snel meer succes!

Gebruik van Twitter op evenementen: Nuttig?

Twitter, een zeer krachtig sociaal netwerk voor evenementen, congressen en beurzen. Het is immers een openbaar medium en bovendien wekt het ook vaak heel wat interactie op. Maar hoe zet je Twitter nu het best in voor, tijdens en na een evenement? En waarom is het precies zo nuttig? Een overzichtje…

Sociale media: een bedreiging of een opportuniteit? Het blijft voor vele bedrijven en organisaties een lastige kwestie. Sociale netwerken zijn dé ideale kanalen om je relaties met je consumenten te onderhouden, te zorgen voor extra traffic naar je website en vragen van klanten snel en goedkoop te beantwoorden.  Maar er is ook een negatieve kant aan het verhaal: sociale media zijn voor velen een uitlaatklep geworden om snel en eenvoudig hun frustratie kwijt te raken en gehoord te worden.

Social media onderzoek 2015: De resultaten

Sociale media zijn hipper dan ooit! Het gebruik blijft toenemen en dat onder alle lagen van de bevolking. Instagram en Pinterest winnen steeds meer aan populariteit. Twitter daarentegen ziet haar aantal dagelijkse gebruikers fors afnemen. Dat blijkt uit het Nationale Social Media Onderzoek 2015 van onderzoeksbureau Newcom Research & Consultancy in Nederland.

Pagina's

Plaats een reactie

 
 
Abonneer op Sociale media